בואו נודה באמת, זה פשוט בלתי אפשרי לשמור על ספות המשרד נקיות מבלי להעניק להן מידי פעם ניקוי יסודי ומקצועי. כאשר אנו מזניחים אותן הן מתחילות להעלות אבק, וכאשר צוות העובדים או אורחי המשרד משתמשים בהן תמיד נשארות עליהן "מזכרות". יחד עם זאת, למרות שזה כנראה המטלה האחרונה ברשימה שלנו, זה בהחלט חשוב לדאוג שספות המשרד יהיו נקיות הן מבחינת נראות המשרד, והן מבחינת המסר שאנו מעבירים ללקוחות המבקרים במשרדינו. לכן, הגיע הזמן לקחת את העניין לידיים ולהעניק לספות המשרד שלנו ניקוי ראוי.
אך כיצד ניתן לעשות זאת? הנה לכם המדריך המלא:
- אז קודם כל, לפני ששולפים את חומרי הניקוי הרנדומליים שנמצאים מתחת לכיור, או לחילופין לפני שהולכים לחנות השכונתית ושם שולפים חומר ניקוי מבלי רצון להתעמק, כדאי שתזכרו שהספות עשויות מחומרי גלם שונים, חלקן מסוגי בד שונים, וחלקן מעור, והסרת הכתמים מהן דורשת חומר ניקוי מותאם לחומר. כאשר מנסים להסיר כתם עקשן ביותר עם חומר ניקוי שאינו מתאים לסוג הריפוד של הספה יש סיכוי גדול במיוחד להסב לספה יותר נזק מהכתם הראשוני.
- שאיבה מאסיבית – צריך לשאוב את הלכלכוך והאבק מהספה בעזרת שואב בעל שאיבה יעילה ואפקטיבית. יחד עם זאת, כפי שאתם וודאי יודעים, כשאר מדובר בספות, יש יותר נסתר מן הגלוי, ולכן רצוי להרים את המושבים ואף להסירם כדי לשאוב את כל הפירורים (ותהיו בטוחים שיש הרבה מהם) שהגיעו לתחת המושבים.
- חיטוי חיידקים – אם בעבר צחקנו כאשר הזהירו אותנו מחיידקים אז כיום אנחנו כבר מבינים שזה פחות מצחיק, לא ככה? ובכן, במשרדים יש לא פעם תנועה רבה ומגוונת של אנשים שהולכים וחוזרים, בין אם זה הלקוחות הרבים שלכם, או העובדים עצמם, תהיו בטוחים שלא מעט כפות ידיים נגעו בספת המשרד והספה דורשת חיטוי (לא שאנו מעלים תהיות לגבי רמת הניקיון של העובדים שלכם כן?) אך כדי להסיר ספק, זה הכרחי להעביר על הספה ניקוי בעזרת תרסיסי חיטוי המשמידים את החיידקים השונים והבלתי נראים שהצטברו עליה.
- הזיזו את הספה ממקומה – כי אתם הולכים להיות מאוד מופתעים מ"ההפתעות" שנמצאות מתחתיה, ואם כבר לנקות את הספה, אז כדאי לנקות עד הסוף.